Skin

Couperose

Couperose

Verminder, verwijder of camoufleer uw couperose

Couperose ontsiert het gezicht met zichtbare rode adertjes die zorgen voor de kenmerkende rode vlekken. Soms is dit oppervlakkig en beperkt tot de huid rond de neus en op de wangen maar het kan ook erger zijn en het hele gezicht bedekken. In onze Skin- & Beautyclinic werken wij met verschillende technieken om couperose te verminderen, te camoufleren of te verwijderen. Uw huidspecialiste adviseert u de behandeling die het beste bij uw huid past.

 

Behandelingen tegen couperose

Door erfelijke of externe factoren zoals scherp voedsel, alcohol, medicijnen, koude wind of zon kunnen de kleine haarvaatjes uitzetten en zelfs barsten. De rode adertjes worden dan duidelijk zichtbaar en geven uw gezicht haar rode kleur. Dit proces is onomkeerbaar maar niet onbehandelbaar. Wij bieden in onze schoonheidssalon verschillende behandelingen tegen couperose.

Laserbehandeling tegen couperose

 

Een laserbehandeling is snel en effectief tegen couperose. De laser verwijdert de gesprongen haarvaatjes zonder de huid zelf te beschadigen. Wij gebruiken hiervoor de KTP diodelaser, een heel fijne pen die uitsluitend het haarvaatje verwarmt waardoor de vaatwand samentrekt. Het eerste resultaat is direct zichtbaar. Bij de behandeling van couperose met laser zijn altijd meerdere behandelingen nodig. Uw gezicht voelt daarna wat geïrriteerd aan en direct zonlicht moet in de eerste 4 weken vermeden worden.

Medische camouflage tegen couperose

In sommige gevallen adviseren we medische camouflage als behandeling tegen couperose. Hiervoor gebruiken we speciaal ontwikkelde producten voor camouflage die een betere houdbaarheid, slijtvastheid en vochtbestendigheid hebben. Met deze medische camouflage kunt u zelfs zwemmen. In onze schoonheidssalon gebruiken en adviseren wij  medische make-up op basis van mineralen. Het is daardoor huidvriendelijk en veroorzaakt geen allergische reacties. Met persoonlijk advies helpen wij u zodat u weet hoe u de camouflage het beste kunt aanbrengen.

Naaldtechniek tegen couperose

Oppervlakkige adertjes zoals spinnaevi die rode vlekjes op de huid veroorzaken, kunnen ook worden behandeld via de naaldtechniek. Met een elektrisch signaal wordt elk haarvaatje verwarmd en vervolgens vernietigd. Om het gewenste effect te bereiken zijn meestal een aantal behandelingen nodig.

Behandelingen couperose vergoed door verzekeraar

De mate van couperose en de conditie van uw huid bepalen welke behandeling voor u het meest geschikt is. Tijdens de intake met een van onze huidspecialistes wordt uw huid geanalyseerd en krijgt u een persoonlijk en deskundig advies waarin wij u de aanbevolen behandelmethode verder uitleggen. De behandelingen tegen couperose worden door veel zorgverzekeraars vergoed. Vraag uw verzekeraar of uw polis deze behandeling dekt.

Meer informatie over huidaandoeningen?

Wilt u meer informatie over onze specialistische behandelingen bij huidaandoeningen of een huiddiagnose en persoonlijk advies voor uw huid? Neem dan contact met ons op od loop binnen bij onze schoonheidssalon.

Meer informatie