Geïrriteerde huid door mondkapje: dit doe je er aan!

wat is maskne

Geïrriteerde huid door mondkapje: dit doe je er aan!

We ontkomen er helaas niet meer aan: mondkapjes. Nu ze op steeds meer plaatsen verplicht of geadviseerd gedragen gaan worden, zal iedereen ze korter of langer moeten gaan gebruiken. En hoe fashionable, luchtig of praktisch ze ook kunnen zijn, het gebruik ervan kan vroeger of later leiden tot een vervelend gevolg voor de huid van je gezicht en hals.

Maskne
Tijdens het dragen van een mondkapje kan er namelijk een gevoelige en geïrriteerde huid ontstaan, die we ook wel ‘maskne’ zijn gaan noemen. Maskne ontstaat doordat onder het mondkapje zweet, talg en bacteriën op de huid worden vastgehouden. Voeg hier wrijving aan toe en irritatie of onzuiverheden kunnen ontstaan.


Hoe voorkom je maskne en een gevoelige huid?
Bij Body & Vital Medispa zien we steeds vaker klanten met maskne. Daarom hebben we een aantal tips op een rij gezet waarmee je maskne en een gevoelige huid kunt voorkomen.

  1. Herstel de natuurlijke huidbarrière door je huid te wassen met een kalmerende cleanser. Bijvoorbeeld de Ultra Calming Cleanser van Dermalogica, de Pre-Cleanse van Environ of de Ormedic Cleanser van Image.
  2. Onzuiverheden? Behandel de huid met producten die bacteriën doden of onzuiverheden verminderen. Bijvoorbeeld het Hydrating Clay Mask van Environ, het Age Bright Clearing serum van Dermalogica, en het Clear Cell Restoring serum van Image.
  3. Gevoelige huid? Herstel de huid met producten die de huidbarrière beschermen. De Antioxidant Gel en de Super Moisturiser van Environ, de Barrière Repair van Dermalogica en de Vital C Hydrating Intense Moisturiser van Image zijn hier goed geschikt voor.
  4. Vermijd intensieve peelings voor je huid en kies voor weerstandverhogende en herstellende behandelingen zoals onze After Summer Skin Glow Facial.
  5. Draag een schoon, katoenen, ademend mondkapje.
  6. Vermijd het gebruik van chemische make-up en kies voor minerale make-up van Jane Iredale.

 

Gezonde huid van binnenuit
Zorg er daarnaast voor dat je huid ook van binnenuit in goede conditie blijft. Je huid is het grootste orgaan, maar krijgt als laatste de voedingstoffen van het lichaam. Ben je druk of ervaar je stress, dan kan het zijn dat jouw huid niet voldoende voedingstoffen krijgt en zich zelf niet goed kan beschermen voor invloeden van buitenaf. Hierdoor krijg je sneller irritaties op de huid. Ondersteun daarom je huid extra van binnenuit met de volgende tips:

 

Gratis huidconsult
Ervaar jij een gevoelige huid of maskne? Boek dan een gratis digitaal huidconsult of in onze Medispa bij een van onze skin coaches.

Vul online ons intake formulier in en wij nemen contact met je op!

www.body-vital.nl