Health

Medische pedicure

Medische pedicure

Pedicure bij voetproblemen

Een pedicure is voor uw voeten een heerlijke verzorging. Maar heeft u klachten aan uw voeten als gevolg van ziekte, ouderdom of intensief sporten dan is een medische pedicure noodzakelijk. Onze medische pedicures zijn speciaal hiervoor opgeleid en werken nauw samen met onder meer podotherapeuten.

Advies over voetverzorging

Wie last heeft van voetproblemen, wil ook graag weten wat de beste behandeling is om de klachten te verminderen of in ieder geval niet te verergeren. Onze medische pedicures geven u advies om uw voetklachten te verminderen en in de toekomst te voorkomen.

Medische pedicure bij problemen aan voeten

De medische pedicure is vooral geschikt voor mensen met voetproblemen zoals:

 • Diabetische voeten
 • Reumatische voeten
 • Eelt en, of likdoorns
 • Nagelproblemen
  zoals schimmelnagels of pijnlijke, blauwe of ingegroeide nagels
 • Zweetvoeten
 • Risicovoeten
  als gevolg van o.a. hart- en vaatziekten of ouderdom
 • En bij veel andere problemen aan de voeten

Advies over voetverzorging

Wie last heeft van voetproblemen, wil ook graag weten wat de beste behandeling is om de klachten te verminderen of in ieder geval niet te verergeren. Onze medische pedicures geven u in onze schoonheidssalon advies om uw voetklachten te verminderen en in de toekomst te voorkomen.

Vergoeding bij medische pedicure

Diabetici of reumapatiënten hebben meer kans op voetproblemen. In sommige gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar dan uw medische pedicure. Check uw polis om te zien of u voor deze vergoeding in aanmerking komt. Body & Vital is ook aangesloten bij ProVoet en ProCert.

Risicovoeten: medische pedicure bij ziektes

Onze medische pedicures hebben allemaal een specialisatie in het geven van een voetbehandeling bij diabetici en, of reumapatiënten. Zij hebben hiervoor zowel de basisopleiding als de aanvullende studie ‘medische pedicure’ gevolgd. Dit betekent dat zij alle risicovoeten mogen behandelen die ontstaan als gevolg van diabetes, reuma, hart- en vaatziekten, spasme, ouderdom of verwaarlozing. Zij werken hiervoor met specialistische technieken zoals antidruktechnieken, nagelregulatie en nagelreparaties. Zo kunnen zij ook de meer complexe voet- en nagelproblemen goed behandelen.

Spa Pedicure: ontspannen voetverzorging

Heeft u niet veel klachten aan uw voeten maar wilt u zo nu en dan wel een heerlijke voetverzorging? Boek dan onze Spa Pedicure; een verfrissende, ontspannende en verzorgende pedicure met onder andere een voetbad, voetscrub, voetmassage en verzorging van de nagels en nagelriemen. De Spa Pedicure is er in behandelingen van 30, 45 of 60 minuten.

Wilt u een afspraak voor de medische pedicure?

Wilt u een afspraak in onze schoonheidssalon voor een medische pedicure? Neem dan contact met ons op.

Geen voetproblemen meer