Scheren zonder irritaties en ingegroeide baardharen

Scheren zonder irritaties en ingegroeide baardharen

scheren

Tips voor tijdens en na het scheren

Er zijn vaak verschillende oorzaken van irritaties en ingroeiharen in de baardstreek. Met deze tips van Body & Vital Medispa voor tijdens en na het scheren, voorkomt u onnodige irritaties en ingegroeide haren en kunt u optimaal genieten van een gladgeschoren gezicht en een mooie stralende huid.

Gebruik goede scheermesjes

Hoe scheert u nu? Als dat nat is met een scheermesje, is het belangrijk dat u met de haargroeirichting mee scheert. Te oude scheermesjes maken vaak veel kleine sneetjes in de huid, die niet met het oog zichtbaar zijn, maar wel met een microscoop. Deze sneetjes geven al kleine irritaties na het scheren. Het is dus belangrijk om de scheermesjes regelmatig te vervangen.

Olie in plaats van scheerschuim

Ook zien we vaak dat het scheerschuim de huid uitdroogt. Wij adviseren daarom het gebruik van een speciale scheerolie die een kussentje vormt tussen de huid en het haartje. Deze olie kan uw huid niet beschadigen en heeft verzorgende ingrediënten die ontstekingsremmend werken. Bij Body & Vital adviseren wij de close shave oil van Dermalogica. Geen wondjes, geen irritatie, geen roodheid en optimaal scheerresultaat! In het begin is het misschien even wennen aan dit unieke product omdat het een olie is in plaats van een scheerschuim. Als u het product een tijdje gebruikt heeft, gaat u zeker het verschil merken op uw huid.

 

Scrub om ingegroeide baardharen te voorkomen

Als de haartjes snel ingroeien is het belangrijk om een speciale scrub te gebruiken voor het scheren, zodat de baardharen niet kunnen ingroeien. Dit is de daily clean scrub van Dermalogica.

Gebruik na het scheren geen aftershave met alcohol, want die droogt de huid uit en geeft veel irritaties op de huid. Wij adviseren om de zachte post-shave balm van Dermalogica te gebruiken. Deze balsem verkoelt en verzacht de huid en vermindert roodheid en irritaties.

 

Bescherming tegen de zon en weer en wind

Bescherm de huid daarnaast altijd met een SPF. Deze beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en zorgt voor een sneller herstel van de huid. De daily defense block spf15 is daar zeer geschikt voor. De crème is niet vet, trekt snel in en bevat geen synthetische geur- en kleurstoffen.

Wilt u graag een persoonlijk advies kom dan langs in onze medispa.