Health

Schimmelnagels

Schimmelnagel behandeling

Behandel teennagels met schimmel

Schimmelnagels, ook vaak kalknagels genoemd, komen veel voor. Het is een vervelend probleem waardoor de nagel er minder fraai uitziet, op den duur kan afbrokkelen en pijnklachten kan geven. Een schimmelnagel is lastig te behandelen maar met de PACT-therapiebehandeling worden schimmels voor 100% gedood.

Schimmelnagels, vaak na zwemmerseczeem

Schimmelnagels ontstaan vaak als gevolg van een schimmelinfectie van de huid, zoals zwemmerseczeem. Bij een beschadigde teennagel, bijvoorbeeld door het sporten of door knellende schoenen en in combinatie met vocht en warmte kan de schimmel zich goed nestelen in de nagel

PACT: behandeling bij schimmelnagels

De PACT-methode is een behandelingstherapie bij schimmelnagels. Deze therapie bestaat uit 3 gedeelten; een voortraject, de behandeling zelf en de nabehandeling. Tijdens het voortraject stelt een specialist vast of het echt om een schimmelnagel gaat. Als dat het geval is, start de PACT-behandeling.

Hoe gaat een PACT-behandeling in zijn werk

Tijdens de PACT-behandeling wordt de schimmelnagel dun afgefreesd en opgeruwd. De medische pedicure brengt een gel op de nagel aan met daarin een lichtgevoelige kleurstof. Onder invloed van een speciale lamp ontstaat een radicale zuurstof die de schimmel afbreekt. Deze behandeling wordt in ongeveer 10 dagen 3 keer herhaald. Na 1 maand vindt de 4e behandeling plaats. Daarna is de schimmel gedood. De nabehandeling is er vervolgens op gericht om te voorkomen dat de schimmel weer terugkomt en zo snel mogelijk weer mooie, gezonde teennagels terug te laten groeien.

Voorkom (opnieuw) schimmelnagels – 5 tips

  • Voorkom zoveel mogelijk plaatsen waar u een schimmelinfectie kan oplopen
  • Spoel uw voeten na het wassen goed af en droog ze goed tussen de tenen
  • Draag dagelijks schone sokken
  • Ontsmet sokken die u droeg tijdens de schimmelinfectie met een schimmelwerende spray
  • Gebruik een antischimmelproduct op uw nagel in de eerste periode na de behandeling

Boek uw PACT-behandeling tegen schimmelnagels

Voor persoonlijk advies op maat en een PACT-behandeling tegen schimmelnagels komt u naar onze schoonheidssalon in Houten. Neemt u contact met ons op voor een afspraak?

Weg met die schimmelnagels